Hogyan törölhetem a Windows 10 frissítési értesítését?

Többen kérdezték az utóbbi időben, hogy hogyan törölhetnék a Windows 10 erőszakos frissítési értesítéseit. Nos, gondoltam ebben a mini útmutatóban leírom a módszert. Lényegében egy KB3035583 nevű fájl törléséről lesz szó.
Természetesen egyáltalán nem azt sugallom, hogy ne frissítsenek Windows 10-re, de ha szeretnének maradni a Windows 7 vagy 8 programnál, miért ne? Ez a frissítési kampány kicsit erőszakosra sikerült.
Sok felhasználó tapasztalta, hogy a képernyő jobb alsó sávjában, az asztalon, megjelent egy kattintható ablak ikon. Ez mintegy alvó ügynökként várja, hogy valaki ráklikkeljen és frissítsen. Ez a jelenség a fent említett KB3035583 fájlnak köszönhető. Ha végig nézi a gépén a korábbi frissítések során települt fájlokat, ezt is megtalálja közöttük.

Az értesítés törlésének lépései

  1. Lépjen be a Vezérlőpult – Minden vezérlőpult elem – Programok és szolgáltatások menübe.
  2. A bal oldali sávban klikkeljen a “Telepített frissítések megjelenítése” menüre. Ekkor megjelenik egy hosszú lista.
  3. A listából válassza ki a KB3035583 nevű fájlt. Legegyszerűbben úgy találja meg, ha a képernyő jobb felső sarkában levő kereső mezőbe beírja a fájl nevét.
  4. Jobb egérgombbal klikkeljen és a megjelenő menüből válassza a “frissítés eltávolítása” opciót.
  5. Valószínű újra kell indítania a gépet. Ezután már nem lesz látható az asztal jobb alsó részén az ablak ikon.
  6. Az újraindítás után azonban a fájl minden bizonnyal ismét megjelenik a Vezérlőpult- Frissitések keresése menüben. Ravaszul azt szeretné, ha mégis telepítenénk. A fájlra kattintson jobb egérgombbal és válassza ki a “frissítés elrejtése” opciót.

Élvezze a Windows 10 frissítési értesítés nélküli életet! Ha később meggondolja magát, engedélyezze a KB3035583 fájl telepítését.