Back to Top

Honlapkészítés Hegyeshalomban

Honlap vagy weboldal tervezés

mihaly-kati-honlapkeszito-weblap-fotoTrükkös kép, ugye? Azért szeretem, mert elrejt bizonyos dolgokat. Nos, ilyen a jó weboldal is! Gondolom most megdöbbent, és azt kérdezi, hogy ez mit jelent.

Bár a honlap tartalmát élő emberek olvassák, de a keresőmotorok számára is nyújtani kell valamit.  A kettő pedig nem teljesen ugyanaz. Ráadásul a weblap legyen keresőbarát és mobilbarát. Hát ennek a megoldása az én feladatom.

A rugalmas WordPress

Cégvezetőként tudjuk, hogy vállalkozásunk életben maradásának egyik fontos feltétele az, hogy honlapunk látogatóinak visszajelzéseit ismerjük, hiszen belőlük lesznek a jövőbeni vásárlók, ügyfelek. Az ő véleményük tovább finomíthatja a reklám stratégiánkat.

Az ilyen interaktív weboldal egyik legjobb formája a WorldPress honlap motorra telepített tartalomkezelő rendszer. A WP nyílt forráskódú, ingyenes program, tehát ön csak a sablon készítéséért fizet. Ennek fejében egy EGYEDI tervezésű sablont fog kapni. Az egyedi, valóban egyedi, nem egy átalakított ingyenes WorldPress sablont kap a pénzéért!
Mi jelent az, hogy ingyenes motor, de a sablonért fizetni kell? Tegyük fel, hogy Ön az irodai számítógépén a nyílt forráskódú Open Office programot használja, amit ingyenesen töltött le az internetről. Ezzel a programmal írja a szerződéseit, ajánlatait, tanulmányait. Nos ezek a munkák már egyediek, az Ön művei, csak a technikai hátteret jelentő program származik az internetről. Tehát az Ön esetében a WordPress az ingyenes háttérprogram,  weboldalának sablonja pedig az én egyedi munkám, amit Ön használ majd honlap formájában. A WordPress nagy előnye, hogy a magyar nyelvű admin felületen a tartalom frissítését Ön végezheti. Itt olvashat a WorldPress motorról részletesebb leírást.

Weboldal készítés menete

Hasonlóan a logó tervezéshez, weboldal készítéséhez is meg kell ismernem az ön cégét, annak tevékenységét, termékeit, szolgáltatását. Az ismereteimet Öntől szerzem be, egy kérdőív kitöltésével. Tehát amit Ön elmond nekem, azzal a tudással kezdem weblapjának tervezését. A kérdőív kitöltésekor megkötjük a megbízási szerződést, amiben rögzítjük a pontos feltételeket.

Hol működik majd az új weblap?

Ehhez szükség lesz egy domain névre és egy megbízható tárhelyre. A domain nevet kiválasztás után ellenőrizni kell, hogy szabad-e, és ha igen, utána regisztráltatni kell. Ez 1-2 napot vesz igénybe. A regisztrált domain az Ön tulajdonát képezi. A domain névnek pár ezer forint költsége van, általában kétévente meg kell újítani. Nagyon lényeges, hogy a tárhely legyen alkalmas a WordPress telepítésére. A tárhely szolgáltató szerverén PHP 5.4. vagy újabb verziója, és MySQL 5.5 vagy újabb verziója működjön. Mindez kínaiul hangzik? Ne ijedjen meg! Mindenben segítek, közös érdekünk, hogy az Ön új weblapja jól működjön.  A tárhelyet nem ingyen kapjuk, a fizetendő összeg szolgáltatónként és a tárhely nagysága alapján változik. Éves szinten ez sem jelent nagy kiadást, 5-10 000 forint közötti összeggel lehet számolni. Bár vannak ingyenes tárhelyek, de azokat nem javaslom. A tárhely biztonságos működése rendkívül fontos, ha ott baj van, eltűnhet a weboldala.

Mit lát Ön a tervezés során?

Nos, mi a következő lépés? Miután megkaptam a kitöltött kérdőívet, és minden világos, elkezdődhet a gyémánt csiszolása. Elkészítem új weboldalának tervét, aminek képét e-mailen megkapja. Ön áttanulmányozza a tervet, átgondolja a beépített funkciókat és megbeszéljük, hogy szeretne-e valamin változtatni. Ha már szépen csillog az új honlap gyémántja, tesztoldalon kipróbálhatja, megnézheti.
Ha mindenben megfelel, megkapja a sablont zip formátumban, ami könnyedén telepíthető az új domain nevet viselő tárhelyére. Ha esetleg félne ettől a művelettől, szívesen segítek. Új honlapja az induló tartalommal a kereső-motorok számára optimalizált (SEO) lesz, azonban a későbbi  tartalomnak is keresőbarátnak kell lennie.
A sablon átadásakor kiállítom a megbízási szerződésben szereplő összegről szóló számlát is.

Nincs ideje új weboldalának karbantartására? Nincs elég barátságban még a számítógéppel? Ez sem probléma! Külön megbízás alapján segítek a karbantartásban.

Árak

  • Mobilbarát weboldal tervezése: bruttó 55 000 forinttól (27 % ÁFA-t tartalmaz)
  • Honlap karbantartás: gyakoriságtól és tartalom mennyiségétől függ.

Mini weblap ismeret

Bizonyára nézegette már az internetet honlapkészítés szempontjából, hiszen így jutott el hozzám is. E témában is gyakran előfordulnak bizonyos rövidítések, mozaikszavak. Ezek megértéséhez nyújtok némi segítséget.

  • WP= WordPress, nyílt forráskódú, ingyenes honlap motor.
  • SEO= Search Engine Optimization, azaz keresőmotor optimalizálás.
  • PHP= Hypertext Preprocessor, ami egy nyílt forráskódú, szerver oldali programozási nyelv. Ez dolgoz fel bizonyos utasításokat, mielőtt a kereső egy adott weboldalt lekér.
  • MySQL=nyílt forráskódú adatbázis kezelő programozási nyelv. Feladata az adott weboldal adatbázisából adatok lekérdezése, és az adatbázis frissítése.

Referenciák

Tekintse meg a legutóbb készített weboldalakat. Ha valamelyik képre kattint, egy új ablakban megnyílik az adott honlap, ahol kedvére böngészhet. A honlap tartalmát a felhasználó gondozza, kivéve ha erre megállapodást kötünk.