Hogyan gondozzam a honlapom?

A „Hogyan gondozzam a honlapom?” egy mini sorozat a legfontosabb teendőkről. Ezt azoknak a kisvállalkozóknak ajánlom, akik saját maguk szeretnék karbantartani a honlapjukat. Mivel én WordPress motorral működő weblapokat készítek, így a sorozat erre koncentrál.

A honlap gondozása alatt most inkább technikai dolgokat értek. Az új tartalom közzététele más téma. Az első részben áttekintést adok arról, hogy milyen témákról fogok bővebben írni a sorozat egyes cikkeiben.

Szóval, mit is kell tennie ha a weblapja karbantartását jól szeretné csinálni?

  • Karbantartási mód aktiválása. Erre nagyon sok esetben nincs is szükség, de ha mégis rákényszerülne, akkor jó tudni, hogy mit is jelent.
  • Biztonsági mentés készítése. Ez az egyik legofntosabb feladat a honlap gondozás kapcsán. Ha valami baj történik, mindig legyen egy újra visszatölthető mentés a tartalomról.
  • A honlap frissítése. Szintén elengedhetetlen feladat, hogy maga a WordPress, a honlap sablonja, és a bővítmények mindig frissek legyenek.
  • Honlap biztonságának megőrzése. A honlap feltörését, a hekkerek áldásos támadását célszerű elkerülni. Ennek is megvan a megfelelő módja, bár sajnos tuti biztonság nem létezik.
  • Honlap teljesítmény javítása. Ha a weblap biztonságos, mindennek a legfrissebb verzióját telepítette, rendszeres mentéseket végezett, akkor az alapokkal rendben van. Viszont érdemes időt szánni a honlap teljesítményének, sebességének javítására.

Nos, a fent felsorolt feladatok várnak arra a honlaptulajdonosra, aki saját maga szeretné a WordPress weblapját karban tartani. A lista természetesen nem tartalmazza az összes karbantartási feladatot. Ha esetleg ez is túl soknak tűnik, keressen bizalommal.

Facebook
LinkedIn